Lupus është një çrregullim kompleks që varion nga personi në person. Kjo patologji sulmon sistemin imunitar, duke shkaktuar inflamacion dhe dhimbje.

Lupus është një sëmundje që mund të ndikojë në lëkurë në shumë mënyra me simptomat:

  • Skuqje të përhapura në shpinë
  • Plagë në gojë ose në hundë
  • Njolla në formën e luspave në fytyrë
  • Skuqje në formë fluture në fytyrë(si djegia nga dielli)

Lupus mund të prekë çdo pjesë të trupit dhe shfaqet në lëkurë në formën e njollave të kuqe ose në formë rrathësh.

Sipas zonave të prekura ekzistojnë disa lloje të lupus-it; i lëkurës (kutan) i kyçeve dhe i mushkërive. Po ashtu vihet re edhe prania e simptomave të tjera, të tilla si dhimbje koke, ethe, lodhje si dhe dhimbje dhe enjtje të kyçeve.

Për minimizimin e dëmit të shkaktuar nga kjo sëmundje, trajtimi bëhet nëpërmjet medikamenteve të ndryshme.

AdresaKm 01 i rrugës dytësore I Autostradës Tiranë -  Durrës

Email: info@hygeia.al   Tel: + 355 4 23 90 000