Procedura Dermo-Estetike

Sëmundjet seksualisht të transmetueshme (SST), ose infeksionet seksualisht të transmetueshme (IST), përgjithësisht merren nga kontakti seksual.

Organizmat që shkaktojnë sëmundjet seksualisht të transmetueshme mund të kalojnë nga personi në person nëpërmjet gjakut, duke përfshirë marrëdhëniet seksuale apo çdo kontakt tjetër që përfshin zonën gjenitale.

Ndonjëherë këto infeksione mund të transmetohen edhe nëpërmjet rrugëve jo-seksuale:

 • Nga nëna tek foshnja gjatë shtatëzanisë ose lindjes,
 • Transfuzioneve të gjakut
 • Ageve të përbashkëta.

Infeksionet e SST-ve mund të kenë një varg shenjash dhe simptomash, por jo gjithmonë shoqërohen me simptoma. Kjo është arsyeja pse SST nuk arrijnë të diagnostikohen deri në momentin e ndodhjes së komplikimeve shëndetësore ose diagnostikimit të një partneri.

Shenjat dhe simptomat që tregojnë prezencën e SST-ve përfshijnë:

 • Plagë ose noduse në zonën orale, në organet gjenitale apo zonën e rektale
 • Urinim i dhimbshëm ose djegie gjatë urinimit
 • Gjakderdhje vaginale e pazakontë
 • Dhimbje gjatë marrëdhënieve seksuale
 • Shfaqje të nyjeve limfatike të enjtura dhe me dhimbje, veçanërisht rrëzë kofshës
 • Dhimbje të fundit të barkut
 • Ethe
 • Skuqje

Shenjat dhe simptomat mund të shfaqen disa ditë pas ekspozimit ndaj infeksionit, ose mund të duhen vite para se të keni ndonjë problem të dukshëm, në varësi të organizmit.

 

AdresaKm 01 i rrugës dytësore I Autostradës Tiranë -  Durrës

Email: info@hygeia.al   Tel: + 355 4 23 90 000